Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Regret!" Cuvintele pe care toţi rapidiştii le aşteptau din partea fotbalistului FCSB în scandalul de proporţii: "Trebuie să nu minţim. A fost vina mea" | EXCLUSIV

"Regret!" Cuvintele pe care toţi rapidiştii le aşteptau din partea fotbalistului FCSB în scandalul de proporţii: "Trebuie să nu minţim. A fost vina mea" | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Meciul decis la masa verde dintre Sepsi OSK şi U Craiova 1948, scor 3-0, i-a trezit amintiri fostului mijlocaş al FCSB, Florin Lovin, cel care l-a flancat pe fostul central, Alexandru Deaconu, în clipele în care arbitrul a decis ca Rapid şi FCSB să abandoneze derby-ul din 2008.

Cuvintele pe care toţi rapidiştii le aşteptau din partea fotbalistului FCSB: "Trebuie să nu minţim. A fost vina mea"

După 15 ani de la celebrul caz bricheta, încă un meci din prima ligă a fost decis la comisii. FRF a decis ca Sepsi să câştige cu U Craiova 1948 meciul nedecis pe teren, iar amendate au fost ambele echipe. 

Invitat la Orange Sport, Florin Lovin a recunoscut jocul făcut de fotbaliştii de la FCSB în urmă cu un deceniu şi jumătate, pe terenul rivalilor de la Rapid Bucureşti. 

Pe 20 martie 2008, centralul Alexandru Deaconu a fost lovit după minutul 70 de o brichetă aruncată de la tribuna a doua. Conduşi de Rapid după golul lui Cristian Săpunaru, în minutul 68, fotbaliştii de la FCSB au simţit că pot scoate mai mult din durerea arătată pe teren de arbitru şi au făcut pressing. 

Printre cei mai vehemenţi pentru oprirea partidei a fost chiar Florin Lovin, fotbalist important la FCSB între 2005-2009, triplu campion al României. 

În cele din urmă, victoria la masa verde i-a fost acordată FCSB-ului, iar Florin Lovin a recunoscut ce s-a întâmplat în acele momente.

"Eu poate sunt cel mai puţin îndreptăţit să vorbesc despre subiectul ăsta (n.r. - meciul pierdut de U Craiova 1948 cu Sepsi la masa verde), având în vedere că am trăit în teren episodul cu Rapidul, când noi, Steaua, am câştigat la masa verde. Rapid conducea atunci. 

A fost un episod pe care-l regret şi după, analizându-l la rece şi plecând din ţară şi revenind, mi-am dat seama că un meci trebuie să se joace pe teren şi rezultatul trebuie decis doar pe teren. 

Regret... Am pus presiune pe arbitru (n.r. - Alexandru Deaconu), asta a fost vina mea. Da, e clar (n.r. - că a fost vina lui), dar atunci... E mai uşor să judeci dintr-un studio decât atunci când eşti în iarbă. Când eşti în iarbă, sunt factori care te influenţează. Apoi, peste câţiva ani, e clar că vezi lucrurile altfel, ajungi la o maturitate. Un joc de fotbal trebuie să se joace exclusiv pe teren. 

Sincer, ce am trăit la meciul cu Rapid nu am trăit niciodată. Aruncau cu rulmenţi. Să vorbim şi despre lucrurile astea", a declarat Florin Lovin pentru Orange Sport. 

Fotbaliştii de la FCSB s-au înţeles din priviri pe teren: "Am considerat să punem presiune, să se ia o decizie"

La acel moment, Rapid şi FCSB alergau să prindă liderul Ligii 1, CFR Cluj, iar presiunea rezultatului a făcut diferenţa în acele momente, în Giuleşti. 

"Trebuie să nu minţim. La 1-0 (n.r. - pentru Rapid) aveam în sufletul nostru, în subconştient, că asta e şansa noastră (n.r. - ca Deaconu să întrerupă meciul cu speranţa că FCSB va câştiga la masa verde). Fiind în minutul 70, am considerat aşa şi noi tot punând presiune, ca probabil să se ia o decizie.

Nu am vorbit între noi, ci am simţit-o. Nu am stat să vorbim. Fiecare a simţit, dar, după cum am spus, cea mai bună decizie era să se joace cele 15-20 de minute. S-a făcut un defavor atunci, iar de atunci nu s-a schimbat nimic. Poate era nevoie de o astfel de decizie ca să ne aliniem şi noi normelor europene. 

Şi în Ghencea se aruncau cu cuie, aşa erau stadioanele din România. E normal că acum nu se mai întâmplă, nu mai sunt acei fani. Înainte erau zeci de mii de fani, acum sunt două, trei mii. 

Mereu lumea mă întreabă cum de nu ne-am calificat cu Middlesbrough şi despre cazul bricheta. Astea două sunt cele două lucruri care mă apasă", a adăugat fostul mijlocaş de la FCSB, la Orange Sport. 

VIDEO | Momentele care au întrerupt Rapid - FCSB, în 2008

 

Afla mai multe despre: cazul brichetaflorin lovinrapid bucurestirapid steaua cazul bricheta 

viewscnt
Articole similare