You are here:

A fost declarat câştigătorul disputei în instanţă dintre Gabriela Szabo şi Nicuşor Dan: "Justiţia mi-a dat dreptate"

A fost declarat câştigătorul disputei în instanţă dintre Gabriela Szabo şi Nicuşor Dan: "Justiţia mi-a dat dreptate"

Sporturi

Comentarii

Curtea de Apel Bucureşti i-a dat câştig de cauză campioanei olimpice la atletism în 2000, Gabriela Szabo, în procesul cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, cu privire la decizia edilului privind detaşarea ei de la conducerea CSM Bucureşti în 2022.

Gabriela Szabo a câştigat procesul cu Nicuşor Dan: “Justiţia mi-a dat dreptate”. Ce a decis Curtea de Apel Bucureşti

În apelul de la Curtea de Apel Bucureşti, alături de Nicuşor Dan a avut calitatea de intimat şi CSM Bucureşti.

Curtea de Apel a hotărât anularea dispoziţiei privind desfacerea disciplinară a contractului de muncă al ui Szabo şi a dispus reintegrarea fostei sportive “pe postul şi în funcţia deţinute anterior concedierii”. Pârâţii trebuie să îi plătească despăgubiri lui Szabo.

“Admite apelul. Schimbă sentinţa apelată, în sensul că: Admite în parte cererea de chemare în judecată. Anulează Dispoziţia nr. 2176/29.11.2022 emisă de Primarul General al municipiului Bucureşti privind desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă al reclamantei. Dispune reintegrarea reclamantei pe postul şi în funcţia deţinute anterior concedierii. Obligă pârâţii la plata către reclamantă a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta de la data încetării raporturilor de muncă şi până la reintegrarea efectivă. Respinge, ca neîntemeiată, cererea reclamantei privind daunele morale. Obligă intimaţii pârâţi la plata sumei de 15.000 lei către apelanta reclamantă, cu titlu de cheltuieli de judecată, admise în parte. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 10.10.2024”, este hotărârea Curţii de Apel Bucureşti.

Gabriela Szabo a reacţionat după câştigarea procesului cu un mesaj postat în social media:

“JUSTIŢIA MI-A DAT DREPTATE. NICUSOR DAN A MINTIT!

Astăzi, instanţa a publicat decizia finală prin care mi se recunoaşte nevinovăţia şi faptul ca drepturile mi-au fost încălcate în mod abuziv.

În mod absolut nedrept am fost acuzată nefondat şi supusă, luni în şir, unui atact calomnios din partea primarului Nicusor Dan. După 2 ani de zile, astăzi JUSTIŢIA FACE DREPTATE.

Decizia instanţei confirmă nu doar faptul că măsurile luate împotriva mea au fost nefondate, ci, mai rău decât atât, au fost motivate de interese care nu au legătură cu rigorile, regulile de procedură sau respectarea legii.

Hotărârea de astăzi este un pas bun în repararea nedreptăţii flagrante care mi s-a facut, deşi experienţa amară şi trăirile negative cauzate de acuzaţiile mincinoase şi fără temei nu vor putea fi şterse.

Am avut încredere că adevărul şi integritatea nu pot fi învinse şi am luptat pentru asta. Am luptat o luptă deşi nu trebuia să fiu eu în ea.

Victoria mea să servească, sper, drept un precedent important în orice luptă pentru apărarea drepturilor unei persoane şi a demnităţii.

PS: Mulţumesc. Casei de Avocatură, Zamfirescu Racoti Vasile& Partners”.

În iunie 2022, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa că Gabriela Szabo, directorul general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, va fi detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi. El a susţinut atunci că oficialii din conducerea clubului au ratat obiective competiţionale, au determinat plecarea unor oameni valoroşi şi au avut un management defectuos.

Afla mai multe despre: gabriela szabonicuşor dan 

viewscnt
Articole similare