You are here:

"L-am văzut la Salonic". Mircea Lucescu a dezvăluit de ce Daniel Bîrligea a ratat naţionala. De ce au avut loc Alibec, Drăguş şi Puşcaş

"L-am văzut la Salonic". Mircea Lucescu a dezvăluit de ce Daniel Bîrligea a ratat naţionala. De ce au avut loc Alibec, Drăguş şi Puşcaş

Echipa națională

Comentarii

Selecţionerul României, Mircea Lucescu, a oferit o reacţie despre neconvocarea lui Daniel Bîrligea, atacantul care a avut un început bun la FCSB, după transferul de la CFR Cluj.

Mircea Lucescu, întrebat de ce Bîrligea nu a fost convocat, iar Alibec, Drăguş şi Puşcaş au avut loc

Pentru meciurile din deplasare cu Cipru şi Lituania, naţionala României se va baza pe Denis Alibec, George Puşcaş şi Denis Drăguş. Louis Munteanu a fost trimis la naţionala U21, care a învins la scor Muntenegru şi s-a apropiat de EURO 2025, în timp ce Daniel Bîrligea nu a primit convocarea. 

Mircea Lucescu a recunoscut că nu şi-a putut face o părere la Salonic despre Daniel Bîrligea, în PAOK - FCSB 0-1, în Europa League, însă uşa este deschisă pentru atacantul naţionalei. 

"Am mai vorbit despre lucrul ăsta. Nu pot aduce un jucător la naţională doar pentru că s-a transferat la o echipă mai mare. Îl aşteptăm să vine, era cunoscut şi înainte, a mai fost la două meciuri. Jucătorii români sunt la fel de buni oriunde pe teritoriul ţării noastre. 

Nu e vorba despre asta. L-am urmărit cu multă atenţie. Îmi place Bîrligea, dar trebuie să demonstreze că e mai bun decât ăştia de aici, că venirea lui aici ar însemna eliberarea unui jucător sau doi, dintre cei care au dat satisfacţie la naţională. 

Am fost la Salonic, l-am văzut. A marcat, e adevărat, dar după nu am mai văzut nimic, pentru că Steaua (n.r. - FCSB) nu a mai trecut de jumătatea terenului şi a fost greu să-l văd. Are campionatul şi poate demonstra, Steaua (n.r. - FCSB) merge mai departe şi mai mulţi jucători vor veni la naţională. Momentan, grupul de jucători e acesta şi nu ne permitem să facem experimente, că s-au format relaţii emoţionale, de joc, de prietenie şi e greu să schimbi acum. Eu nu sunt adeptul schimbării permanente de jucători, că nu ai o siguranţă că poţi obţine o performanţă. 

Cu Hunedoara am făcut o echipă şi cu Argentina au jucat cinci de la Hunedoara şi au jucat extraoardinar, chiar dacă am pierdut cu 1-0. Acum nivelul este sub ceea ce jucam în perioada aia, jucam cu Italia, Cehoslovacia, Suedia, Portugalia. Ăsta e nivelul care ar trebui să fie şi al jucătorilor noştri", a declarat Mircea Lucescu, în conferinţa de presă de vineri. 

Afla mai multe despre: mircea lucescudaniel bîrligeacipru romaniaconvocari echipa nationala 

viewscnt
Articole similare