You are here:

Cluburile din Superliga, "lovite" de anunţul lui Mircea Lucescu: "Aceşti jucători au o valoare dubioasă. Naţionala le va obliga atunci"

Cluburile din Superliga, "lovite" de anunţul lui Mircea Lucescu: "Aceşti jucători au o valoare dubioasă. Naţionala le va obliga atunci"

Echipa națională

Comentarii

Selecţionerul naţionalei României, Mircea Lucescu, a avut un apel către cluburile din România. Antrenorul a pus sub semnul întrebării prezenţa unor "jucători străini de o valoare dubioasă" în campionat şi le-a îndreptat atenţia spre creşterea de fotbalişti români.

Mircea Lucescu s-a adresat cluburilor din România! "Să mai renunţe la aceşti jucători. Naţionala le va obliga"

Echipa naţională întâlneşte selecţionata Ciprului, sâmbătă seară, de la ora 21.45, la Larnaca, în etapa a treia a grupei C2 a Ligii Naţiunilor. După această confruntare, marţi, 15 octombrie, tricolorii vor înfrunta Lituania, tot în deplasare.

Mircea Lucescu a explicat de ce Daniel Bîrligea nu a fost convocat, apoi a avut cuvinte de transmis spre cluburile din România, într-un plan comun pentru a creşte performanţele la nivel de club şi la nivelul naţionalei. 

Selecţionerul nu a cerut eliminarea tuturor străinilor, iar în aceeaşi măsură a cerut răbdare în privinţa planului. 

"N-am mai avut acelaşi interes pentru a produce jucători şi acum această naţională ar trebui să dea un exemplu pentru toate cluburile din ţară să mai renunţe la jucători străini de o valoare dubioasă. Ştiu că e greu să promovezi jucători, trebuie să ai răbdare cu ei. Eu la Şahtior aveam brazilieni care abia după un an, un an şi jumătate deveneau jucători. Totul este despre răbdare şi cu inteligenţa construieşti jucători, echipe. Să înţeleagă şi antrenorii tineri că ar trebui să se dăruiască total. 

Lucrul acesta se va întâmpla, cu timpul se va întâmpla, datorită performanţelor naţionalei. Cluburile vor fi obligate de rezultate să facă asta. Dacă vin străini de o valoare egală cu cei care evolează în campionate puternice, atunci pot ajuta. Dar dacă vin pentru şase luni, un an, doi, apoi pleacă... Lasă un gol în urma lor. Jucătorii români duc patru, cinci ani, se face un nucleu de jucători şi se produce o apropiere de suporteri. 

Se plâng de asta şi echipele mari că nu mai există aceste lucruri, pentru că cluburile au ajuns pe mâna fondurilor, pentru că efortul financiar e enorm. La noi sunt oameni care investesc şi care încearcă să păstreze un echilibru", a declarat Mircea Lucescu, înainte de Cipru - România

Afla mai multe despre: mircea lucescumircea lucescu echipa nationalacipru romania 

viewscnt
Articole similare