Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dan Petrescu, de părere că CSA Steaua ar trebui să primească drept de promovare: ”Dacă joacă şi merită, de ce să promoveze altcineva?”

Dan Petrescu, de părere că CSA Steaua ar trebui să primească drept de promovare: ”Dacă joacă şi merită, de ce să promoveze altcineva?”

Steaua

Comentarii

Noile modificări propuse de Vasile Dîncu la Legea Sportului i-ar permite lui CSA Steaua să promoveze în Superligă, iar Dan Petrescu (55 de ani) nu vede nicio problemă cu acest lucru. În opinia ”Bursucului”, dacă o echipă obţine promovare pe teren, înseamnă că o merită.

Noul proiect de lege propus de Vasile Dîncu a ”aruncat în aer” calculele pentru promovare din Liga 2. CSA Steaua s-ar putea trezi că are, până la urmă, drept de promovare la finalul acestei stagiuni.

”Miltarii” se află în prezent pe locul al doilea în eşalonul secund, la doar un punct de liderul Poli Iaşi, şi au şanse realiste de a se clasa măcar pe această poziţie la final.

Aşadar, în loc să promoveze direct echipa de pe locul trei, iar cea de pe cinci să prindă barajul, aşa cum era anticipat, există posibilitatea ca Steaua să nu îşi mai ”cedeze” poziţia.

”Dacă echipa aia joacă şi merită promovarea, de ce să promoveze altcineva?”

Dacă Legea Sportului ar trebui modificată, în primul rând, a stârnit o multitudine de discuţii, inclusiv în studioul Orange Sport, Iulian Miu fiind convins că modificările propuse sunt bune.

Legea respectivă există pentru un motiv, iar modificarea sa ar putea avea repercursiuni serioase asupra fotbalului românesc în general, nu doar asupra CSA Steaua.

Totuşi, Dan Petrescu nu înţelege de ce ”militarii” nu au deja drept de promovare. În opinia tehnicianului campioanei, dacă echipa se clasează pe un loc care duce în Superligă, atunci ar trebui să ajungă în Superligă.

”Bursucul” a dat exemplu şi situaţia din jurul depunctării lui Hermannstadt, fiind de părere că sibienii nu ar fi meritat să fie depunctaţi, întrucât au muncit şi au câştigat punctele respective.

Dan Petrescu, de părere că CSA Steaua ar trebui să primească drept de promovare în Superligă

Dacă o echipă câştigă pe teren, nu mă mai interesează altceva. Am zis mereu asta şi în legătură cu punctele luate celor de la Sibiu (n.r. penalizarea de nouă puncte din cauza datoriilor).

Nu aş lua punctele niciodată, fotbalul se joacă pe teren. Fiecare echipă să îşi merite punctele. Dacă echipa aia joacă şi merită promovarea, de ce să promoveze altcineva?

Nu văd o anomalie. Eu văd totul doar din punct de vedere sportiv. Cine face puncte şi câştigă pe teren, să meargă mai departe”, a declarat Dan Petrescu, în cadrul conferinţei de presă dinaintea meciului cu Sepsi.

Afla mai multe despre: csa steaua 

viewscnt
Articole similare