You are here:

Mihai Rotaru le-a vorbit apropiaţilor despre insolvenţă la Universitatea Craiova! Conducători noi şi buget de "9 milioane", dar planul s-a schimbat | EXCLUSIV

Mihai Rotaru le-a vorbit apropiaţilor despre insolvenţă la Universitatea Craiova! Conducători noi şi buget de "9 milioane", dar planul s-a schimbat | EXCLUSIV
Comentarii

Eliminarea din Conference League din acest sezon cu siguranţă nu i-a picat bine lui Mihai Rotaru. Clubul are o datorie mare, iar patronul a luat în calcul, în mai multe rânduri, să deschidă procedura de insolvenţă, susţine Sorin Cârţu, fostul preşedinte din Bănie.

Mihai Rotaru a vrut s-o bage pe Universitatea Craiova în insolvenţă: "Ne-a propus să luăm echipa şi dădea un buget de nouă milioane"

Episodul cu numărul 50 din SportCast cu Sile l-a avut ca invitat pe Sorin Cârţu, faţă în faţă cu Silviu Tudor Samuilă. Personaj intrat în istoria Universităţii Craiova, "Sorinaccio" a povestit momentele fabuloase din viaţa sa şi a făcut dezvăluiri de impact despre perioada recentă a Universităţii Craiova, de la antrenori, până la dorinţa lui Mihai Rotaru de a deschide procedura de insolvenţă. 

Universitatea Craiova a raportat pierderi de aproximativ cinci milioane de euro anul trecut, însă Mihai Rotaru susţine că datoria totală este de 17 milioane de euro. Înainte de a pierde şi banii din Conference League, unde în cale i-a stat Maribor, patronul a dorit o schimbare. 

Sorin Cârţu a dezvăluit că insolvenţa a fost vehiculată încă din 2023 la Universitatea Craiova, iar subiectul a fost de actualitate şi înainte de instalarea lui Costel Gâlcă. 

"După ce s-a terminat în 2023 (n.r. - mandatul său de preşedinte) atunci că vrea el să fie preşedinte, să facă tot. Mi-a dat impresia la momentul respectiv că era foarte dezamăgit, chiar voia să facă asta. Mi-a spus <<Nu vreau să te bag în nişte situaţii>>. Poate să semnez ca primarul, era hotărât... Era atât de dezamăgit încât se gândea să bage insolvenţa. Înţelegi? 

Sunt discuţiile pe care le-am avut şi i-a propus-o şi lui Bădiţă s-o ia atunci. Şi după a mai avut momente. Când a început campionatul ăsta, înainte de a veni Gâlcă. Erau discuţii tot aşa, ca Bădiţă să fie manager general şi eu preşedintele, iar noi să luăm echipa. Ne dădea un buget de nouă milioane şi să ne descurcăm cu el pentru sezonul ăsta, 2024-2025. S-a schimbat după aia, nu ştiu cum a mai fost", a declarat Sorin Cârţu, la SportCast cu Sile. 

Cum s-a răzgândit Mihai Rotaru în privinţa insolvenţei la Universitatea Craiova

Cu Sorin Cârţu preşedinte şi Pavel Badea manager general, Mihai Rotaru a încercat să contureze un plan pentru anii insolvenţei, însă ajutorul primit la nivelul finanţării l-a făcut să se răzgândească. 

"A prins... Au mai venit şi nişte asociaţi, prieteni de-ai lui, AGA, că m-au invitat şi la AGA. L-au delegat încă doi ani, dar era stabilită că nu ne mai dă nouă echipa, dar mi s-au părut serioase discuţiile la vremea respectivă când le-am avut. 

După discuţiile avute şi se stabilise ce să facem. Singura treabă era că Bădiţă nu voia să iasă din CS şi tot se gândea dacă poate o chestie din astea şi într-o parte şi în alta, să-l ajut şi eu şi aici erau singurele... Au venit directive cu directorul sportiv, cu cine vreau să lucrez, iar eu l-am trimis pe Silviu Bogdan, iar el a fost trimis la cursul de director sportiv, în ideea în care eu eram preşedinte şi Bădiţă managerul. Lucrurile au fost avansate. 

Sorin Cârţu, întrebat dacă ar reveni la Universitatea Craiova

Sorin Cârţu este ultimul antrenor care a cucerit titul cu Ştiinţa. Se întâmpla în 1991, atunci când oltenii au reuşit Eventul. Întrebat dacă ar reveni în conducerea Universităţii Craiova, el nu s-a ferit să-şi ofere ajutorul. 

"Eu iubesc echipa asta, fotbalul, dar nu ţin neapărat. Eu mai aveam un an de zile de contract când am plecat, am fost ales, puteam să mă opun, dar nu fac eu de astea, în special cu echipa mea, cu Mihai Rotaru, că am avut altfel de relaţie", a mai spus fostul preşedinte de la Universitatea Craiova, Sorin Cârţu. 

Afla mai multe despre: mihai rotarumihai rotaru universitatea craiovainsolventa universitatea craiovasorin cartu 

viewscnt
Articole similare