You are here:

Răsturnare de situaţie? Organizatorii Balonului de Aur au rupt tăcerea şi au oferit alt scenariu, după ce Real Madrid a declarat război

Răsturnare de situaţie? Organizatorii Balonului de Aur au rupt tăcerea şi au oferit alt scenariu, după ce Real Madrid a declarat război

Fotbal internațional

Comentarii

O controversă s-a iscat în ziua decernării Balonului de Aur, iar organizatorii au intervenit pentru a explica un aspect esenţial. Real Madrid boicotează evenimentul, după ce conducătorii au aflat că Vinicius nu a fost ales câştigător al trofeului.

S-a grăbit Real Madrid să producă un scandal? Ce susţin organizatorii Balonului de Aur

Totuşi, organizatorii susţin că există o politică a confidenţialităţii, astfel că echipa spaniolă nu ar fi putut afla numele câştigătorului. 

Vinicius Jr şi Jude Bellingham au fost în prima linie la Balonul de Aur, însă Real Madrid a primit informaţii din Anglia că cel care va primi trofeul va fi Rodri, de la Marchester City. În ultima clipă, deţinătoarea Ligii Campionilor a luat o măsură radicală. 

Real Madrid a anulat planurile delegaţiei sale de a participa, luni, la ceremonia Balonului de Aur, la Paris. Clubul din LaLiga a trecut la acuzaţii, în condiţiile în care Vinicius Jr a ajutat Realul să realizeze dubla Liga Campionilor - LaLiga în sezonul trecut, împreună cu Bellingham, în vârstă de 21 de ani, care a marcat 19 goluri într-o campanie de debut strălucitoare şi a ajutat Anglia să ajungă în finala EURO 2024.

Organizatorii Balonului de Aur susţin că învingătorul nu putea fi aflat

La câteva ore distanţă, organizatorii Balonului de Aur au intervenit. Ei nu au confirmat şi nici infirmat informaţiile apărute, dar au transmis că "niciun club sau jucător" nu ştiu cine va fi ales câştigător al Balonului de Aur. "Toţi sunt în aceeaşi barcă", a adăugat o sursă, pentru AFP, care a subliniat faptul că politica de confidenţialitate a fost introdusă de la ediţia din acest an. 

Organizatorii au inovat la ediţia din 2024 şi au ales să păstreze secret numele învingătorului, spre deosebire de anii trecuţi, când câştigătorul a fost aflat cu câteva zile înainte de gală. 

Mijlocaşul lui Manchester City, Rodri, a contribuit decisiv la câştigarea de către echipa sa a unui al patrulea trofeu consecutiv fără precedent în Premier League în sezonul trecut şi a fost desemnat cel mai bun jucător de la EURO 2024, deşi Spania a devenit campioana Europei. 

Gala Balonului de Aur este în format live text pe Orangesport.ro

Afla mai multe despre: balonul de aurreal madridreal madrid balonul de aurcastigator balonul de aur 

viewscnt
Articole similare