Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"S-ar putea să aveţi surprize". Gică Hagi vinde după ce a făcut-o campioană pe Farul: "Suntem în discuţii şi vor să cumpere. Dorim 10 acţionari"

"S-ar putea să aveţi surprize". Gică Hagi vinde după ce a făcut-o campioană pe Farul: "Suntem în discuţii şi vor să cumpere. Dorim 10 acţionari"

Farul Constanța

Comentarii

Titlul Superligii cucerit de Farul Constanţa ar putea duce clubul la următorul nivel. La malul mării se aşteaptă investiţii prin "companii" şi "parteneri" noi în club, care să cumpere acţiuni de la Gică Hagi. Planul pe termen lung al conducerii e ca "Regele" să rămână în cele din urmă cu 10% dintre acţiuni, dar să aibă parteneri de încredere în acţionariat.

Farul Constanţa poate avea acţionari noi: "S-ar putea să aveţi surprize plăcute. Vor să cumpere"

La al doilea sezon după apariţia Farului în prima ligă, clubul de la malul mării a cucerit titlul Superligii, cu Gheorghe Hagi, Ciprian Marica şi Zoltan Iaşko în acţionariat. La momentul înţelegerii din 2021, "Regele" a figurat cu 89,90% dintre acţiuni, Ciprian Marica cu 10%, iar Zoltan Iaşko cu 0,10%.

Însă dorinţa conducătorilor Farului e de a avea 10 acţionari, fiecare cu câte 10% dintre acţiuni, iar titlul Superligii ar putea fi impulsul necesar. Recent, Ciprian Marica a dezvăluit că există, deja, discuţii cu părţi interesate să intre în acţionariat şi care să cumpere părţi din ce deţine Gică Hagi. 

"E clar că Farul vinde jucători şi trebuie să vândă. S-ar putea să aveţi surprize plăcute, suntem în discuţii cu anumite companii, cu anumiţi parteneri, care vor să cumpere acţiuni şi să vină lângă echipă. Atunci s-ar putea să nu mai fim nevoiţi să vindem şi să facem o echipă mare. 

Farul e singura echipă care a plecat sănătos, care e pe drumul cel bun. E singura echipă care se poate lista la bursă, de opt ani e pe profit. Aşa ar trebui organizate toate echipele. 

Dorim să găsim 10 parteneri, suntem doi deja (n.r. - Hagi şi Marica), mai vrem opt pentru a ne îndeplini visul de a avea 10 acţionari, care să ţină echipa. Un pilon poate fi chiar primăria, am avut discuţii să cumpere acţiuni la Farul.

Eu militez pentru a da posibilitatea companiilor, să facilitez venirea lor lângă echipe. Varianta de a da 1% din cifra de afaceri, nu 3.5% din profit, că nimeni nu are profit în România, ştim foarte bine. 1% le-ar permite multinaţionalelor să investească în sport, cultură şi educaţie. Aceste trei segmente ar beneficia de această facilitate şi ar trebui să beneficieze. Eu sunt pentru banul privat, dar ştim că sportul şi fotbalul sunt folosite în scopuri electorale", a declarat Ciprian Marica pentru Fanatik

Dan Şucu a foarte aproape de cumpăra acţiuni la Viitorul, dar a ajuns la Rapid

Trei dintre cei mai bogaţi afacerişti români, Dan Şucu, Iulian Stanciu şi Florin Talpeş, au negociat cu Gică Hagi venirea la Viitorul, în 2019. Ei doreau să achiziţioneze câte 20% dintre acţiunile clubului, iar 40% dintre acţiuni ar fi rămas la Gică Hagi şi Zoli Iasko.

”Am mai avut o tentativă acum patru ani, când am încercat să cumpărăm 20%... eu am încercat să cumpăr 20%, Stanciu de la Emag şi domnul de la Bitdefender, am încercat să cumpărăm atunci 60% din Viitorul, dar afacerea nu s-a mai materializat.

Inclusiv domnul Talpeş atunci a participat, de la Bitdefender, era o poveste destul de frumoasă, erau trei firme româneşti de succes care încercau să ajute clubul domnului Hagi să facă pasul înainte.

Era o poveste interesantă, dar, din păcate, nu s-a materializat. Din păcate atunci, acum consider din fericire”, a declarat Dan Şucu, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: gica hagifarul constantagica hagi actiuni farul constantaactionari farul constanta 

viewscnt
Articole similare