Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Talpan anunţă că-i deconspiră pe suporterii din Peluza Sud. Acuză că folosesc "metoda Becali": "Abia în 2017 au revenit la Steaua. Voi explica ce interese ascunse au"

Talpan anunţă că-i deconspiră pe suporterii din Peluza Sud. Acuză că folosesc "metoda Becali": "Abia în 2017 au revenit la Steaua. Voi explica ce interese ascunse au"

Steaua

Comentarii

Un război civil a izbucnit la CSA Steaua Bucureşti, între Florin Talpan şi Peluza Sud. Juristul a acuzat anumite persoane din AS47 şi din peluză că vor să folosească "metoda Gigi Becali", în timp ce ultraşii şi-au manifestat nemulţumirile faţă de cel care a câştigat proces după proces în faţa FCSB.

Dispută în toată regula între Florin Talpan şi Sud Steaua! 

  • Într-un mesaj publicat luni, Peluza Sud a subliniat derapajele lui Florin Talpan. Facţiunea a condamnat reacţia juristului la adresa lui Vasile Dîncu şi se întreabă dacă nu cumva devine acaparat de interese personale. 
  • În schimb, Florin Talpan vorbeşte voalat despre perioada în care Peluza Sud s-a aflat în tabăra FCSB, despre interesul facţiunilor de a clona Steaua Bucureşti, "fix ce îmi cerea Becali", şi ameninţă că deconspiră anumite interese. 
  • Punctul de plecare al disputei: cererea Sud Steaua şi AS47 de a folosi marca Steaua în spaţiul public. 

Mesajul dur al lui Florin Talpan

"Nu îmi aduc aminte ca cineva din Peluza Sud să mă fi susţinut în 2014. Nici în 2003 nu am avut susţinere, când am început să adun informaţii pentru a apăra Steaua, nici în 2011, când am început procesul pentru marcă.

Îmi aduc aminte că atunci eram singurul care mergea la procesul pentru marca Steaua. Nu era niciun jurnalist care să scrie despre proces şi niciun suporter nu vorbea despre el. 

E adevărat că, din 2015, am început să fiu susţinut de unii suporteri, nu foarte mulţi. Peluza Sud nu ştiu pe unde era atunci. Mi-aduc aminte că la Steaua au revenit de abia prin 2017, când s-a reactivat secţia de fotbal. În 2015, când mă zbăteam să reactivez secţia de fotbal, ştiu sigur că nu au fost lângă mine. Peluza Sud m-a susţinut puţin în acel prim sezon al Stelei în Liga IV, când am şi făcut poze cu ei, dar totul a fost mai degrabă la nivel de imagine. Tot pentru ei, nu pentru mine! Nu mi-au luat apărarea în faţa niciunui comandant, nu m-au ajutat niciodată cu ceva. Pot spune chiar că m-au încurcat. Că mi-au pus beţe în roate!

În 2020, când AMFB încerca să blocheze promovarea Stelei în Liga III, le-am cerut sprijin pentru Steaua. Le-am cerut să îmi dea contractul pe care ei l-au semnat cu AMFB pentru a transmite meciurile Stelei. Au refuzat categoric şi nu au vrut să mi-l dea, deşi ştiau că e o dovadă importantă în acea speţă, pentru că dovedea că AMFB dorea să ţină Steaua în Liga IV pentru a câştiga bani de pe urma ei. Din fericire, comisiile FRF au ascultat atunci solicitarea mea şi le-au cerut celor de la AMFB să arate acel contract. AMFB nu l-a mai arătat, nu s-a mai prezentat la proces şi noi am câştigat. Steaua a promovat în Liga III. 

Ma intreb oare de ce nu a vrut AMFB să arate contractul pe care l-a semnat cu AS47?! 

Eu nu pot să răspund la această întrebare. Tot ce ştiu e că Steaua nu a văzut niciun ban din acea înţelegere prin care AMFB i-a vândut practic drepturile de imagine. 

Să nu mă acuze AS47 pe mine de grandomanie, de interese personale, când de fapt AS47 îşi doreşte să substituie echipa de marketing a clubului Steaua. 

Sau când au solicitat să primească GRATUIT marca Steaua. Sau când au venit cu propuneri de antrenori. 

De unde acest tupeu? Unde altundeva în lume mai decide o grupare de suporteri ce se întâmplă cu patrimoniul unui club? Nicăieri, vă spun eu. 

Cum aş putea accepta eu să îmi dau avizul pentru ca AS47 să folosească gratuit marca Steaua? Cum aş putea eu să încalc legea şi să dau GRATUIT marca Steaua, adică un bun al Statului aflat în proprietatea MApN? 

Cum aş putea să fac eu acest lucru??? Marca Steaua nu îmi aparţine mie, ci Armatei Române. Cum aş putea eu să accept aşa ceva?

Dacă s-ar fi întâmplat vreo nenorocire, ar fi răspuns ei? Nu, aş fi răspuns eu. Dar acestui grup de suporteri îi este uşor să vorbească, când nu e dispus să accepte niciun fel de responsabilitate. 

Cum să fiu de acord să dau avizul pentru folosirea gratuită a mărcii Steaua unor oameni despre care nu ştim absolut nimic? 

Cine sunt aceşti oameni? Ştie cineva? Ce experienţă au ei în marketing sau management? Ce experienţă au ei în a administra şi a folosi un brand atât de mare ca Steaua Bucureşti?

În afara unei pagini de facebook şi a postarilor de pe pagina AS47, nimeni nu ştie exact cine sunt cei care decid în numele As47 şi al Peluzei Sud. Nu ştim nimic despre AS47 pentru ca cei din spatele acestei Asociaţii sunt total netransparenţi. Şi atunci cum aş putea să le dau eu gratuit dreptul de a folosi marca Steaua pentru acţiuni de marketing?

Dacă nu s-a înţeles încă, o spun din nou: MARCA STEAUA ESTE UNUL DINTRE CELE MAI IMPORTANTE BUNURI ALE ARMATEI! 

Această marcă nu trebuie dată gratuit cuiva niciodată. Această marcă trebuie protejată. De mai bine de 20 de ani lupt ca să o protejez. E o luptă grea şi eu lupt singur. De la AS47 şi peluza Sud nu am avut niciodată nici cel mai mic ajutor.

Dacă peluza Sud nu mă susţine, pentru mine nu e nicio problemă. Mă susţin ceilalţi suporteri stelişti, cei care mi-au cerut să facă poze cu mine la Steaua - Dinamo şi care îmi transmit sute de mesaje de susţinere.

Pentru mine, adevăraţii stelişti sunt suficienţi! 

O întrebare retorică pentru AS47: dacă eu nu câştigam marca, numele, palmaresul ce făceaţi? Pe ce vă mai băteaţi? Cui mai cereaţi voi dreptul de a folosi marca Steaua? 

Singurul care a avut tupeul să ceară dreptul de a folosi gratuit marca Steaua a fost Gigi Becali. Cel care a clonat numele şi marca Steaua după ce i-am respins solicitarea în anul 2004. Cum se face că AS47 îmi cere acum fix ce îmi cerea Becali, care a clonat identitatea CSA Steaua în 2003?

Nu am avut niciodată nevoie şi nu voi avea nevoie niciodată de clemenţa voastră. Ruşine!!!!!!!!

Voi explica în curând ce interese ascunse au cei din AS47 si unii lideri din Peluza Sud. Veti vedea cum încearcă să cloneze marca Steaua si sa faca o nouă clonă a Stelei, la fel cum s-a întâmplat în 1998", a scris juristul CSA Steaua Bucureşti. 

Sud Steaua penalizează derapajele lui Florin Talpan

În 2014, îi susţineam demersurile şi-l creditam drept un om care se luptă să facă dreptate pentru STEAUA. Astăzi, însă, ne vedem nevoiţi să atragem atenţia asupra unor derapaje. Înainte de orice, amintim (de parcă ar fi fost nevoie?) că suntem ultraşi stelişti, apărători neobosiţi ai clubului nostru. Binele Stelei este ceea ce ne-a adus împreună şi pentru el ne activăm ori de câte ori acţiunile cuiva sunt potrivnice, indiferent despre cine este vorba.

Aşadar, ne vedem nevoiţi să-i răspundem domnului colonel Florin Talpan, în contextul ultimului text publicat de acesta, în care „loveşte” în fostul ministru al Apărării, dar şi către Asociaţia Steliştilor 1947, fondată exclusiv de către membrii SUD STEAUA. Din nefericire, observăm, de ceva timp, că alte interese câştigă teren în poziţionarea domnului colonel Florin Talpan şi pare că binele Stelei păleşte, pe zi ce trece, în comparaţie cu interesele personale şi ne e teamă ca nu cumva grandomania şi dorinţa de a obţine o stea pe umăr „să întunece” perspectiva unora. 

Pentru suporterii stelişti ţinem să precizăm: în prelungirea cererii făcute de SUD STEAUA, Asociaţia Steliştilor 1947 a solicitat, într-adevăr, dreptul de folosire a mărcii STEAUA. Din păcate, însă, iniţiativa s-a lovit de „zidul” creat de domnul colonel Florin Talpan, astfel încât misiunea de a realiza acţiuni de promovare a clubului şi de a atrage suporterii către stadion a fost îngreunată, cu toate că nu am dorit nicio clipă să atragem vreun beneficiu personal.

După ani buni de implicare, considerăm că acţiunile AS47, dar şi istoria SUD STEAUA vorbesc de la sine despre caracterul membrilor noştri. Ori de câte ori am putut şi chiar dacă ne-a fost complicată misiunea, ne-am manifestat şi dus la îndeplinire intenţia de a ajuta şi când a fost vital să suplinim lipsurile de organizare şi marketing ale clubului, şi când a fost nevoie să susţinem financiar clubul. 

La multe dintre iniţiativele noastre, însă, „ne-am lovit” de domnul colonel Florin Talpan, care a găsit de cuviinţă nu numai să blocheze demersul, dar şi să emită o serie de acuzaţii şi, apoi, să facă tot posibilul în a ne împiedica să tipărim până şi programul de meci, publicat o bună bucată de vreme din fonduri proprii şi cu munca unei echipe dedicate pentru această acţiune. 

De fiecare dată, a invocat ameninţarea tribunalului, uitând parcă modul în care l-am susţinut îndelungă vreme cu fiece ocazie şi ingnorând faptul că l-am apărat în faţa tuturor comandaţilor care s-au perindat, ani la rând, la „cârma” clubului roş-albastru, solicitând mereu pentru el libertatea de a acţiona, întocmai cum spunea că are nevoie. 

E adevărat, nu am făcut niciodată presiuni pentru promovarea lui sau pentru beneficii materiale pe care să le obţină, în ciuda faptului că ni s-a solicitat în repetate rânduri să o facem şi s-au încercat chiar presiuni asupra noastră. Aici, nu, nu ne-am amestecat şi nu o vom face niciodată. Atunci când contestăm derapajele clubului, o facem exclusiv având interesul Stelei întotdeauna în suflet şi minte, aşa că îi amintim domnului colonel Florin Talpan că NU noi am ameninţat cu bunul mers al proceselor pe rol, că NU noi am ameninţat cu blocarea sponsorilor, dacă nu suntem avansaţi în grad, NU noi am încercat să învrăjbim şi să creăm tabere în interiorul clubului, NU noi ne-am asociat cu nume îndoielnice din presă sau publicaţii precare, NU noi devenim potrivnici, ori de câte ori se iveşte posibilitatea unui drum bun, de dezvoltare a clubului roş-albastru şi, mai ales, NU nouă ne aparţine fraza „Distrug STEAUA, dacă nu ajung comandant” .

Stimabile domn colonel Florin Talpan, vă amintim că noi susţinem STEAUA, nu pe conducătorii ei actuali, nici pe cei viitori şi nici pe cei ce îşi doresc să o conducă din interese meschine. În schimb, salutăm şi îi sprijinim pe cei ce luptă pentru clubul nostru şi îndemnăm iubitorii fenomenului roş-albastru să se implice pentru STEAUA din inimă, fără orice posibil interes.

De fiecare dată, am trecut peste „derapajele” domnului colonel Florin Talpan şi mereu am dat vina pe presiunea pusă pe umerii săi. Concentrati pe binele si performantele echipei Steaua, pana in prezent am pus comportamentul domnului Talpan in carca presiunii exercitate de pozite si context, însă clemenţa noastră se opreşte aici şi acum. Din păcate, timpul şi atitudinea arătată în mod repetat ne-au dovedit cu fiecare ocazie că a fost vorba doar despre el şi închipuirile despre ce ar putea ajunge şi foarte puţin sau deloc despre STEAUA şi tot ce înseamnă onoarea roş-albastră.  

Peluza SUD STEAUA salută iniţiativa de modificare a Legii Sportului, la fel ca-n prima zi şi luptă pentru STEAUA şi împotriva oricui se arată potrivnic, ORICÂND, ORIUNDE, cu toate armele, pe orice front! Nu vom permite niciodată ca un individ să lezeze interesele acestui club, noi, cei a cărora singură „vină” este că ne rupem din timpul nostru, de când ne ştim, pentru a lupta pentru ceea ce ne dorim cu toţii: binele echipei din Ghencea.  

UN CLUB CURAT MAI PRESUS DE TOATE!", a transmis Sud Steaua

Afla mai multe despre: florin talpanpeluza sud steauasteaua bucuresticsa steaua bucuresti 

viewscnt
Articole similare