You are here:

De câte goluri avea nevoie FCSB până la cea mai mare diferenţa de scor a unei echipe româneşti în cupele europene! Dinamo conduce topul

De câte goluri avea nevoie FCSB până la cea mai mare diferenţa de scor a unei echipe româneşti în cupele europene! Dinamo conduce topul

FCSB

Comentarii

FCSB a început în forţă sezonul. A cucerit Supercupa României, apoi s-a distrat cu Virtus, în primul tur preliminar Champions League. Scorul meciului tur a fost uriaş, însă campioana ar mai fi avut nevoie de goluri pentru a egala recordul deţinut de Dinamo.

FCSB, aproape să pătrundă pe podiumul celor mai mari diferenţe de scor ale echipelor româneşti în cupele europene, după 7-1 cu Virtus

Campioana Superligii, un eveniment susţinut de Superbet, are începutul de sezon aşteptat. FCSB a cucerit Supercupa României, după 3-0 cu Corvinul Hunedoara, iar echipa finanţată de Gigi Becali este în grafic după primele zile ale stagiunii. 

FCSB a câştigat cu Virtus, scor 7-1, într-un meci cu semi-amatorii din San Marino în care bucureştenii au dominat copios. Scorul putea fi mai mare, însă echipa din România a luat piciorul de pe acceleraţie în a doua repriză, când şi adversarii au marcat. 

Golurile echipei FCSB au fost marcate de Darius Olaru (6 - penalty, 11, 37), Daniel Popa (22, 27) şi David Miculescu (70, 73). Pentru Virtus a punctat Battistini (86).

FCSB mai avea nevoie de goluri pentru a urca pe podiumul celor mai mari diferenţe înregistrate în vitoriile echipelor româneşti în Europa. 

Dinamo ocupă primele două poziţii ale acestui top. 

Cel mai mare succes datează din 1973, când alb-roşii au învins echipa echipa nord-irlandeză Crusaders cu 11-0. 

În 1980, Dinamo a învins-o pe Alki Larnaca "doar" cu 9-0. Podiumul este închis de victoria reuşită de Rapid cu Atlantas, scor 8-0, în 2001. 

Totuşi, FCSB a egalat diferenţa de şase goluri pe care a reuşit-o cu Aalborg, în 2014, scor 6-0, din grupele Europa League. Atunci, Keşeru a reuşit hat-trick-ul, Rusescu a bifat dubla, iar marcator a mai fost Sânmărtean. 

Returul se dispută la 16 iulie, la Bucureşti, însă meciul este o formalitate. FCSB o aşteaptă pe Maccabi Tel-Aviv, în turul secund preliminar Champions League. 

Afla mai multe despre: fcsb champions leaguefcsb virtusrecorduri fotbalul romanesc 

viewscnt
Articole similare