Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mititelu, anunţ major de ultimă oră: Dovada indubitabilă că palmaresul şi sigla sunt ale FCU! Documentele arătate de clubul din Bănie | FOTO

Mititelu, anunţ major de ultimă oră: Dovada indubitabilă că palmaresul şi sigla sunt ale FCU! Documentele arătate de clubul din Bănie | FOTO

FC U Craiova

Comentarii

FCU Craiova 1948, echipa retrogradată în Liga 2, a venit, sâmbătă, cu un anunţ pentru urmăritorii clubului. "Documentele de mai jos dovedesc indubitabil şi irevocabil faptul că, atât palmaresul, cât şi sigla sunt în patrimoniul FCU", a anunţat clubul din Bănie patronat de Adrian Mititelu.

Adrian Mititelu nu renunţă la Universitatea Craiova şi a prezentat documentele cu care îşi caută dreptatea

Pe 28 ianuarie, Adrian Mititelu anunţa "se schimbă treaba la 180 de grade" şi aştepta o decizie favorabilă dinspre CEDO, în cazul dezafilierii Universităţii Craiova. În ultimele zile, FCU Craiova a anunţat că în curând va publica anumite documente privind identitatea clubului istoric, iar sâmbătă Adrian Mititelu şi-a dat acordul pentru ca acestea să fie arătate. 

În ciuda documentelor prezentate de FCU Craiova, Curtea de Apel Timişoara a dat un verdict şi a atribuit palmaresul echipei istorice a Craiovei, până la privatizarea din 1991, clubului deţinut de Mihai Rotaru, Universitatea Craiova, în iulie 2023. 

Iată anunţul făcut azi de FCU Craiova 1948 şi documentele apărute pe pagina de Facebook a clubului. 

"Documentele de mai jos dovedesc indubitabil şi irevocabil faptul că, atât palmaresul, cât şi sigla sunt în patrimoniul FCU

În 16 iunie 1994, la Notariatul de Stat din Craiova, s-a semnat privatizarea clubului Fotbal Club Universitatea Craiova şi, odată cu această privatizare, au trecut la noua entitate tradiţia (palmaresul), sigla şi emblema clubului. Reamintim că Fotbal Club Universitatea Craiova funcţiona încă de la 1 februarie 1991 ca unitate autonoma în cadrul Ministerului Învăţământului şi Ştiinţei.

Când spunem privatizare, ne referim la faptul că, până la acea dată, era un club de stat universitar, aflat sub tutela Ministerului Învăţământului şi Ştiinţei şi a Universităţii din Craiova. Această privatizare a fost făcută în baza regulamentului fotbalului profesionist, emis prin ordinul Ministrului Tineretului şi Sportului nr. 266 din 08.05.1992, dat în baza HG 994/1990, a HG 537/1991 şi a HG 15/1992.

Din actele care au stat la baza constituirii noii entităţi private de la acea vreme, rezultă indubitabil că au fost transferate tradiţia, sigla şi emblema echipei, dar şi că această privatizare s-a făcut ca singură soluţie pentru continuarea activităţii clubului de fotbal.

Astfel, Cămătaru Rodion, Zamfir Nicolae (Ţîcă), Geolgău Ion, Tomiţă Paul, Popescu Tamara, Arnăutu Eugen, Canţăr Mircea, Ţicleanu Aurel, Rinderiu Ion, Împuşcătoiu Ion, Florescu Constantin, Săndoi Emil, Arcanu Dorin, Biţă Gheorghe, Craioveanu Gheorghe, Gane Ionel Tersinio, Zamfir Nicolae, Neagoe Eugen, Pigulea Adrian, Mogoşanu Daniel şi Călin Augustin au calitatea de membri fondatori ai entităţii private Fotbal Club Universitatea Craiova. Actul de constituire a fost semnat la Notariatul de Stat din Craiova, în faţa notarului Emil Cernobai.

Precizăm că această formă de structură sportivă a funcţionat până în anul 2002, când, în vederea aplicării Legii Sportului nr 69/2000, această asociaţie s-a transformat în Societatea Comercială Fotbal Club Universitatea Craiova SA.

Din actele de mai jos veţi vedea că la dosarul constituirii acestei entităţi, care a fost finalizat cu sentinţa 72/1994 a Judecătoriei Craiova, emblemele şi siglele istorice ale clubului sunt parte din dosar, la acea vreme neexistând OSIM, marca fiind înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor.

Ulterior, sentinţa 89/2006 a Tribunalului Dolj, prezentată mai jos, a consfinţit definitiv şi irevocabil că SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA, apărută în baza legii 69/2000, este structura sportivă unică succesoare a clubului Universitatea Craiova, cu toate drepturile şi obligaţiile ce decurg, incluzând tradiţie, sigla, emblema.

Precizăm faptul că SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA, clubul rezultat din aplicarea legii 69/2000, şi-a schimbat ulterior în mai multe rânduri denumirea, respectiv în 2004 în SC Ştiinţa U Craiova SA, în 2005 în SC Univ Ştiinţa Fotbal Craiova SA şi în 2006 în SC Fotbal Club U Craiova SA, care a rămas până în prezent.

Schimbarea denumirii a survenit din motive legale, deoarece în 2004, prin modificarea legii 26/1990, art. 39, guvernul Năstase a interzis ca societăţile comerciale să poarte denumiri ca “naţional”, “academie”, “universitate” etc. Astfel, clubul a fost forţat să elimine denumirea de “Universitatea”, fără voia sa.

În final, în funcţie de cum au considerat decidenţii de la acea vreme, s-a ajuns la concluzia că Fotbal Club U Craiova este denumirea cea mai apropiată de numele original al clubului. FOTO Pachetul 1 Sentinţa 89, care confirmă continuitatea trecerii palmaresului si a siglei.

REMEMBER - Scurt istoric juridic Universitatea Craiova

La 1 februarie 1991, toate cluburile de stat universitare, care funcţionau pe lângă Ministerul Învăţământului şi Ştiinţei, au fost desfiinţate. Apar alte 19 cluburi autonome, conform cu noile realităţi post revoluţie, dar care rămân subordonate ministerului Învăţământului şi Ştiinţei. Practic, vechiul Club Sportiv Universitatea Craiova a fost desfiinţat deoarece funcţiona pe un sistem de organizare de tip socialist.

Astfel, secţia de fotbal capătă autonomie autofinanţată în cadrul Ministerului Învăţământului iar celelalte secţii ale fostului club sportiv se regrupează într-o nouă entitate autonomă care a păstrat denumirea de Club Sportiv Universitatea din Craiova. Ulterior, Pavel Badea a speculat faptul ca noul Club Sportiv Universitatea din Craiova a păstrat denumirea de desfiinţatului Club Sportiv Universitatea din Craiova, susţinând că este una şi aceeaşi entitate. Entitatea Fotbal Club Universitatea Craiova a funcţionat sub tutela Ministerului Învăţământului a funcţionat până în iunie 1994, când a avut loc privatizarea expusă mai sus", a transmis FCU Craiova pe Facebook. 

Afla mai multe despre: palmares universitatea craiovaadrian mititelu fcu craiovaadrian mititelu universitatea craiova 

viewscnt
Articole similare